Niš i okolina

Obilazak Niša i okoline

Cena : 50 evra po osobi

9h  doručak u hotelu Vivaldi  Suites.

10h  polazak iz hotela prema Čegru.

10:30h dolazak kod spomenika na Čegru, koji se nalazi na brdu Čegar, nadomak Niša, na mestu gde se odvijala čuvena bitka iz I srpskog ustanka nalazi se spomenik podignut u znak sećanja na hrabre vojnike i njihovog komandanta Stevana Sinđelića, koji su poginuli na ovom mestu.

11h  polazak ka Kameničkom visu.

11:30h  Kamenički vis smešten je na ograncima Svrljiških planina, iznad sela Kamenica, na nadmorskoj visini od 750-800 m. Teren je blago formiran i pokriven niskim šumskim rastinjem. Na severnoj strani postoji Studeni kladenac - jedini izvor u njenom užem području.

12h  polazak ka Cerjanskoj pećini.

12:40h  Geolozi procenjuju da je Cerjanska pećina nastala pre nešto više od 2 miliona godina. Kraj pećine još uvek nije otkriven. Pećina je bogata nakitom koji se prostire celom njenom dužinom. Dvorana je prosečne visine od 15 do 40 m. Zavod za zaštitu spomenika prirode, 1998. godine, proglasio je Cerjansku pećinu kao prirodno dobro prve kategorije.

13:40h  polazak ka Banji Topilo.

14:15h  dolazak u Banju Topilo. Topla, mineralna voda (34 C) izvire iz oko 18 izvora, snagom 10 m/sek. Voda se u terapeutske svrhe koristi za kupanje i pomaže kod lečenja reumatskih bolesti i bolesti nervnog sistema i za piće kod hroničnih oboljenja želuca, zapaljenja žučne kese, bubrega i mokraćnih kanala.

15:30h  polazak u Pećinu Samar.

16h Pećina Samar  duga je preko 3 kilometra. Pećina ima jedinstven kraški oblik - prirodni kameni most. Ponornica izlazi na drugom kraju pećine praveći vodopad od oko 5 metara visine. Od 1955. godine pećinski sistem Samar je zaštićen Rešenjem Zavoda za zaštitu prirode.

17h  polazak za Malču.

18h  kasni ručak u vinariji u Malči (nije uključen u cenu) i nakon toga polazak za Niš.

1dv

2dv

3dv

4dv

2dv

3dv